maanantai 16. marraskuuta 2015

Rengasmerkinnät


Rengas- ja vannemerkinnät:

Renkaan profiili: 225, kertoo renkaan kulutuspinnan leveyden millimetreinä. 45, renkaan korkeus prosentteina leveydestä. R17, renkaan halkaisija.
Pyörimissuunnasta katsotaan, miten päin rengas asennetaan vanteelle. HUOM! Muista, että oikean puolen pyörissä pyörimissuunta on toisin päin verrattuna vasemman puolen pyöriin.
Renkaan kulutuspintaa pitää muistaa tarkastella säännöllisesti, etteivät renkaat ole koskaan liian kuluneet. Kaikkiin renkaisiin ei ole merkattu kulumista numerona, mutta jokaisessa renkaassa on vesiurasssa pykälä johon asti rengas saa olla kulunut.
http://www.vannehaku.fi/site_media/info/et.png
Vanteen ET-luku ilmoittaa vanteen kiinnityspinnan ja keskilinjan etäisyyden millimetreinä (mm). Perusvanteissa ET-luku on yleensä positiivinen, kun taas esimerkiksi offroad käytössä olevissa vanteissa ET voi olla negatiivinen. Positiivinen ET vie vannetta autoa kohti ja negatiivinen ET tuo taas vannetta autosta ulospäin.

Tässä kerrotaan vanteen koko, eli sen halkaisija on 17" ja leveys 8".

Renkaan merkki eli valmistaja.

Ns. Asennusohje eli kertoo kumpi renkaan kylki tulee ulkopuolelle.
84WXL tarkoittaa renkaan kantavuutta. Kantavuuden löytää kilogrammoina taulukoista. Taulukoita löytää rengasliikkeiden nettisivuilta.

Tubeless merkintä ilmoittaa, että rengas on sisärenkaaton.

Jos renkaan kyljessä lukee radial, rengas on vyö rengas eli renkaan kudokset ovat vyömäiset. Lähes kaikki henkilöauton renkaat ovat vyörenkaita. Metsäkoineissa taas on yleensä ristikudosrenkaat, jotta ne kestäisivät paremmin metsässä.

Renkaan mallimerkintä. 

Renkaan E-merkintä. Rengas on hyväksytty kaikissa eroopan maissa.

Valmistajan omia merkintöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti